4.8.2024. 11:05
0
Poznati detalji hapšenja bivšeg pripadnika Crvenih beretki u Tuzli
Nakon što je bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković uhapšen u Tuzli, oglasila se Uprava policije MUP- TK. Navode kako je Ratković kod sebe imao krivotvorene dokumente te da je nakon obrade predat Tužilaštvu TK.

"Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona/Sektora kriminalističke policije su operativnim radom na terenu došli do obavještajnih podataka da se na području grada Tuzla nalazi lice - državljanin Srbije, koje je u bjegstvu obzirom da se dovodi u vezu sa ubistvom počinjenim u ranijem periodu na području Republike Srbije.

Nakon prikupljenih operativnih saznanja o indiciranom licu, isto je dana 2.8.2024. godine locirano i pronađeno u jednom od objekata u Tuzli, kojom prilikom je kod sebe posjedovao lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno da se radi o krivotvorenim dokumentima. Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet lica, a radi se o P.R., rođen 1975.godine u Užicu, Republika Srbija.

P.R. je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je dana 03.08.2024. godine, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 373. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine - Krivotvorenje isprave.

U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP TK-a sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine", kazali su iz Uprave policije MUP-a TK.

Oglasilo se i Tužilaštvo TK, gdje će Ratković danas biti ispitan.

"Osumnjičeni državljanin R. Srbije, Predrag Ratković, je predat u nadležnost Tužilaštva TK. Postupajući tužilac će danas donijeti naredbu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog, nakon čega će Općinskom sudu Tuzla biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora", kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.