27.8.2024. 13:47
1
Hoće li uspjeti karijeru vratiti na pravi kolosijek: Amer Gojak se vraća u Hrvatsku?
Bh. veznjak, Amer Gojak, postao je slobodan igrač. Sa slobodnim papirima je u potrazi za novim klubom, a očekuje se da će karijeru nastaviti u Hrvatskoj.

U ljeto 2022. godine Amer Gojak je napustio GNK Dinamo Zagreb i prešao u mađarski Ferencvaros.

Imao je svoju ulogu u timu iz Budimpešte, nastupio do sada na 25 utakmica u ligi i dva puta postao prvak Mađarske, ali sada je precrtan.

Dvadesetsedmogodišnji Sarajlija nikako ove sezone nije igrao za Ferencvaros, a imao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Jasno, teško je bilo očekivati da u takvoj situaciji neko plati odštetu za njega, ali sada će mu biti mnogo lakše da nađe novi klub jer je dobio slobodne papire.

Najdublji trag u karijeri ostavio je u HNL gdje je nastupio na 133 utakmice, postigao 12 golova i asistirao za njih 19.

Prvak Hrvatske, jasno, sve s Dinamom, bio je šest puta, a sada hrvatski Germanijak piše kako bi se povremeni bh. reprezentativac mogao vratiti u ovu ligu.

Pomenuti medij piše da su već započeli razgovori s pojedinim klubovima iz HNL i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

Sjetimo se da je kao član Dinama bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Upisao je do sada 35 nastupa i postigao četiri pogotka.

Naročito je sjajan bio one 2019. godine kada smo odigrali katastrofalne kvalifikacije za EURO, ali se on izdvojio iz sivila naše selekcije i bio uvjerljivo najbolji i najefikasniji igrač.

Nažalost, njegova karijera nije otišla u smjeru u kojem smo se svi nadali da će otići i sada s 27 godina mora nalaziti način da je oživi.

Amer Gojak
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.