5.10.2024. 18:37
0
Bundesliga: Veliki kiks aktuelnog šampiona. Dortmund nakon sjajne pobjede u Ligi prvaka, pretrpio poraz od Union Berlina
Odigrana su četiri susreta šestog kola Bundeslige, a jedno od najvećih iznenađenja dogodilo se u Leverkusenu gdje je Bayer ugostio Holstein Kiel i propustio priliku za pobjedu, uprkos vodstvu od dva gola razlike.

Freiburg je ostvario minimalnu pobjedu na gostovanju kod Werdera, pobijedivši 1:0. Domaći tim imao je nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli da dođu do izjednačenja. Strijelac jedinog gola bio je Ritsu Doan, koji je sjajnim prodorom u 75. minuti osigurao tri boda za Freiburg.

Dortmundska Borussia je doživjela neočekivan poraz s 2:1 na gostovanju kod Union Berlina. Domaćin je bio bolji tim u prvom poluvremenu, stekavši prednost od 2:0 golovima Kevina Vogta iz penala u 26. minuti i Yorbea Vertessena u 45. minuti. Iako je Borussia smanjila rezultat preko Juliana Ryersona, nisu uspjeli izjednačiti.

Najveće iznenađenje priredio je Holstein Kiel, koji je uzeo bod na gostovanju kod Bayer Leverkusena, nakon što je gubio s 2:0. Bayer je već u prvih osam minuta postigao dva gola, preko Bonifacea i Hofmanna, no Kiel se uspio vratiti u meč. Max Geschwil je smanjio rezultat u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a u 66. minuti Jann-Fiete Arp je izjednačio iz penala nakon prekršaja Frimponga. Bayer, uzdrman povratkom gostiju, nije uspio ponovo preuzeti kontrolu nad utakmicom.

Wolfsburg je zasluženo slavio protiv Bochuma s 3:1. Tiago Tomas i Jonas Wind postigli su prva dva gola za Wolfsburg, dok je Bochum smanjio preko Boadua. Međutim, Wind je svojim drugim golom u završnici potvrdio pobjedu Wolfsburga i otklonio svaku neizvjesnost.

(Ajdin B.)

Bundesliga
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.