3.10.2024. 20:47
0
Golman Zrinjskog branio za Hrvatsku, a sada bi volio zaigrati za "Zmajeve": Bila bi mi čast
Golman Zrinjskog Marko Marić izjavio je kako bi mu bila čast braniti za fudbalsku repezentaciju Bosne i Hercegovine.

Marić je u prošlosti branio za juniorsku selekciju Hrvatske, a sada je o BiH govorio u razgovoru za Sportske novosti.

- Sad je u prvom planu Nikola Vasilj. Gledao sam utakmicu BiH s Mađarskom. Branio je zaista dobro. Potvrdio je razinu koju ima i koja je posljedica ne samo golmanskog gena koji nosi, već i iskustva iz Bundeslige.

I Pirić ima dragocjeno iskustva iz dobrih klubova, tako da i BiH ima golmane na koje se selektor sigurno može osloniti u vremenu koje slijedi. Ja sam branio za juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Tu sam, branim za Zrinjski, na očima sam ljudima zaduženim za izbor. Moje je da se pokažem na terenu, a naravno kad i poziv došao bila bi mi čast - rekao je Marić za Sportske novosti.

Podsjetimo, selektor "Zmajeva" Sergej Barbarez je za utakmice protiv Njemačke 11. i Mađarske 14. oktobra od golmana pozvao Nikolu Vasilja, Osmana Hadžikića i Martina Zlomislića.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.