12.6.2024. 20:37
0
Novo nevrijeme večeras stiže u BiH: Kretanje oluje možete pratiti uživo
Iako je kiša stala u većini zemlje, novo nevrijeme se očekuje tokom večeri.

Prema novim podacima meteo radara, oblaci sa kišom se kreću prema Bosni i Hercegovini, a očekuje se da stignu oko 22 sata.

Kretanje nevremena možete pratiti OVDJE.

Prema prognozi meteorologa okupljenih oko stranice BH Meteo, daljim pristizanjem vlažnog zraka sa jugozapada, večeras i tokom noći na četvrtak (13.06.), očekuje se još padavina.

- Najprije će kiša zahvatiti Krajinu, a kasnije će se proširiti na veći dio zemlje, praćena pljuskovima koji lokalno mogu biti praćeni grmljavinom.

U četvrtak tokom dana, s porastom konvektivne energije, lokalno se očekuju jači pljuskovi s grmljavinom i pojava nevremena, uz mogućnost pojave leda, obilnije kiše u kratkom vremenskom periodu i jakog vjetra. Veći dio zemlje ima šanse za ovakav razvoj vremena, osim zapada Krajine i juga Hercegovine, gdje je manja opasnost od nevremena, najavili su.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.