16.9.2024. 7:37
0
Vremenska prognoza: Trend zahlađenja se nastavlja
FOTO: Dnevni Avaz
U Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom.

Više padavina na sjeveru i sjeveroistoku u jutarnjim satima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne oblačno na sjeveru Hercegovine gdje lokalno može pasti malo kiše. U poslijepodnevnim i večernjim satima na području Hercegovine su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 22 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

Trodnevna prognoza
U utorak 17.9.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

U srijedu 18.9.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 22 stepeni.

U četvrtak 19.9.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24 stepeni.

Biometeorološka prognoza
Djelimična stabilizacija vremena uslovljava nešto povoljniju opštu sliku, izraženije na jugu. Nakon hladnijih jutarnjih sati, kada je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, danju će nastupiti blago zatopljenje, što će, uz manje padavina, povoljno djelovati na osjetljive osobe, te dovesti do umanjenja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Večer prohladna, stoga je u ovom periodu, također preporučljivo reducirati boravak na otvorenom.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.