2.9.2024. 9:21
0
Od danas ponovo moguće plaćanje računa sarajevskog “Vodovoda i kanalizacije” bez provizije
FOTO: Facebook
Iz sarajevskog "Vodovoda i kanalizacije" saopćili su da je od danas moguće ponovo plaćanje usluga ovog preduzeća bez provizije u Centru za komunalne usluge u naselju Dolac Malta.

“Obavještavamo korisnike KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo da je od danas (ponedjeljak, 02. septembra 2024. godine) omogućeno plaćanje računa za vodu i odvodnju bez provizije na šalterima u Centru za komunalne usluge u ulici Envera Šehovića br. 14.  Radno vrijeme šaltera je od ponedjeljka do petka od 07:30 do 16:00 sati i subotom od 08:00 do 14:00 sati”, naveli su.

Jučer su iz ViK-a ponovo uputili apel građanima da racionalno koriste vodu, usljed velike suše i nedostatka padavina.

“Nivoi vode u bunarskim bušotinama i dalje su u padu. Svi instalirani i bunarski pumpni agregati u bunarima su u radu uz značajnu regulaciju kapaciteta pumpanja kako bi se nivoi iznad pumpnih agregata održali izvan kritičnog nivoa. Ulažu se veliki napori kako bi pogonska sigurnost izvorišta Bačevo bila stabilna. Treba napomenuti da je na izvorištu Bačevo instalirana snaga hidromašinske i elektro opreme 5 MW. Službe održavanja pojačale su preventivni pregled instalirane opreme i iste su u pripravnosti. Ekipe su na terenu i vrše popravak kvarova na vodovodnoj mreži kako bi se smanjio gubitak vode iz sistema, a apelujemo na korisnike na racionalno korištenje vode”, dodali su.

(Erna H.) 

VIK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.