9.9.2024. 16:04
0
iPhone ima skrivenu funkciju koja udvostručuje trajanje baterije
?Ako volite svoj stariji iPhone uređaj, ali baterija vam se brzo prazni, evo savjeta kako da joj povećate izdržljivost.

Mnoge korisnike telefona uhvati panika kada odjednom shvate da im je baterija na "izdisaju", pa tako i korisnike najpopularnijih uređaja - iPhonea. Međutim, tehnički stručnjak podijelio je manje poznat savjet koji bi mogao da gotovo udvostruči trajanje baterije vašeg iPhone uređaja.

Herbi Džasmin, osnivač tehnološke veb stranice "Gotechtor", tvrdi da bi podešavanje "Smanji bijelu tačku" (Reduce White Point) moglo značajno da produži trajanje baterije na iPhone uređaju. "Otkako sam promijenio ovo podešavanje na svom iPhoneu, primjetio sam da mi se trajanje baterije gotovo udvostručilo u poređenju s onim što je bilo", tvrdi Džasmin u objavi na pomenutoj veb stranici.

Funkcija "Smanji bijelu tačku" može da se pronađe u aplikaciji podešavanja pod opcijom veličine ekrana i teksta u odjeljku pristupačnosti. To podešavanje omogućava korisnicima podešavanje osvjetljenja ekrana prigušivanjem intenzivnijih boja kao što su zelena, bijela i žuta. Džasmin je objasnio da prigušivanje tih svijetlih nijansi štedi bateriju, jer telefon zahtjeva manje energije za osvjetljavanje ekrana.

Osim štednje baterije, smanjenje osvjetljenja ekrana može da pomogne u smanjenju naprezanja očiju. Svijetle, jarke boje mogu biti oštre za oči, posebno u uslovima slabog osvjetljenja, poput korištenja telefona tokom noći u krevetu.

Džasmin je predložio da bi oni koji ne žele da nadograde svoj postojeći iPhone uređaj na dolazeći iPhone 16 trebalo da razmotre tu jednostavnu promjenu podešavanja. Očekuje se da će novi iPhone imati poboljšano trajanje baterije i OLED ekran koji je nježniji za oči od tradicionalnih LED ekrana. Ali za sada je podešavanje bijele tačke jednostavno rješenje koje daje rezultate, prenosi "b92".

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.