10.8.2024. 9:50
1
Stiže supersonični punjač: Puni bateriju od 0 do 100 posto za manje od 5 minuta
Realme punjač od 240W trenutno drži rekord za najbrže punjenje baterije na komercijalno dostupnom pametnom telefonu, a sada stiže njegov još brži nasljednik.

Nakon što je u februaru 2023. godine uveo brzi punjač snage 240W, Realme se odlučio za novi "tehnološki proboj". Ovaj kineski proizvođač je za 14. avgust najavio premijeru svog novog punjača od 300W.

Međutim, malo je vjerovatno da ćemo, bar u ovom trenutku, novi brzi punjač vidjeti uz neki aktuelni telefon.

Sličnu inovaciju je najavio i Redmi, ističući da će njegova nova tehnologija omogućiti punjenje baterije pametnog telefona od 0 do 100% – za manje od pet minuta.

Skoro 18 mjeseci nakon predstavljanja, još uvijek nije poznato da li će se i kada takav punjač naći kao komercijalno dostupan uz neki od uređaja tog Xiaomi-jevog podbrenda.

Realme punjač od 240 W trenutno drži rekord za najbrže punjenje baterije na komercijalno dostupnom pametnom telefonu. Riječ je o modelu Realme GT Neo 5, prvim koji je u Kini lansiran tim sa brzim punjenjem, a koji je kasnije predstavljen na međunarodnim tržištima pod imenom Realme GT3, navodi SmartLife.

Kineska kompanija je tada obećala punjenje od 0 do 100% za manje od 10 minuta, a testovi tog telefona su pokazali da u praksi nema mnogo odstupanja od toga. Tako se na testu sajta GSM Arena baterija u potpunosti napunila za 11 minuta i 16 sekundi.

(NAP)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.