31.7.2024. 21:05
0
OI: Fenomenalni Slovenci "razbili" favorizovane Šveđane
Rukometaši Slovenije odigrali su spektakularnu utakmicu i u 3. kolu Olimpijskih igara srušili favorizovanu Švedsku rezultatom 29:24, piše Avaz.

Šveđani su u Pariz stigli kao treća reprezentacija Evrope i bili su favoriti protiv Slovenaca koji su od početka igrali fenomenalno.

Slovenija je kontantno bila u prednosti. Šveđani nisu imali rješenja za odbranu "Zmajčeka", promašivali su zicere, a Slovenci su to znalački kažnjavali.

Briljirao je Blaž Janc koji je dao deset golova. Osim njega, istakao se i Aleks Vlah s osam golova, te Klemen Ferlin s devet odbrana.

Najbolji kod Švedske bio je Hampus Wanne koji je susret završio sa šest pogodaka.

Veliku pobjedu Slovenije nad Švedskom pored zapisničkog stola ispratila je rođena Bišćanka Arijana Vojić, rukometna delegatkinja, kojoj je ovo još jedno u nizu velikih takmičenja.

Inače, Slovenija je ovim trijumfom napravila veliki korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja.

U grupi A četiri boda imaju četiri ekipe - Slovenija, Hrvatska, Španija i Njemačka. Švedska je na 5. mjestu s dva boda, dok je Japan bez bodova.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.