7.8.2024. 17:24
0
Uz velike ovacije i na rubu suza otišao jedan od najboljih rukometaša svih vremena
Rukometna reprezentacija Francuske ispala je u četvrtfinalu Olimpijskih igara nakon dramatičnog poraza od Njemačke rezultatom 35:34.

Tako je završena karijera jednog od najvećih rukometaša svih vremena Nikole Karabatića (40), koji je, recimo, uz Hrvata Ivana Balića i Danca Mikkela Hansena jedan od top 3 najboljih rukometaša ikada.

Karabatić je u svojoj karijeri sve osvojio, a ranije je rekao kako će mu Olimpijske igre u Parizu biti posljednje takmičenje.  Oprostio se od rukometa bez učinka protiv Njemačke koja je režirala zaista sjajan preokret.

U karijeri je osvojio sve što je mogao osvojiti. Ima četiri olimpijske medalje (tri zlata i jedno srebro). Četiri je puta bio prvak svijeta, jednom viceprvak i dva puta bronzani. S reprezentacijom Francuske je osvojio četiri titule prvaka Evrope, a ima i dvije bronze.

Osvajao je Ligu prvaka tri puta, i to sa Montpellierom, Kielom i Barcelonom.

Jedan je od samo dva igrača koja su bila tri puta proglašena IHF-ovim igračem godine. Drugi je spomenuti Danac Mikkel Hansen.

(Sead M.)


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.