2.9.2024. 16:11
0
Magoda: Obećanje je ispunjeno, Ministarstvo kulture i sporta KS osiguralo finansijska sredstva za pripreme i takmičenja Elvedine Muzaferije
FOTO: vlada ks
Elvedina Muzaferija ostvarila je sjajan rezultat na FIS takmičenju Kup Južne Amerike, koje je održano jučer, gdje je osvojila treće mjesto i prikupila 28 FIS bodova. Ova uspješna skijašica sada se priprema za naredna velika takmičenja – Svjetski kup, Evropski kup i Svjetsko prvenstvo, koje će biti održano u februaru iduće godine u Austriji.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo je pružilo značajnu finansijsku podršku kako bi omogućilo Elvedini Muzaferiji najbolje moguće uslove za pripreme.

Ministar Kenan Magoda istakao je svoje zadovoljstvo što može podržati vrhunske sportiste poput Muzaferije i naglasio da je ispunjeno obećanje dato na posljednjoj press konferenciji.

 „Obećanje je dug i velika odgovornost. Naši najbolji sportisti su naši najbolji ambasadori i trebaju znati da uvijek imaju podršku dok teže vrhu i medaljama. Sretan sam što sam protekle četiri godine bio uz Elvedinu Muzaferiju, a kao što sam obećao, Ministarstvo kulture i sporta KS je osiguralo 50 posto ukupnih sredstava za njene pripreme i takmičenja. Naša najbolja skijašica imat će najbolje moguće uslove za pripreme i takmičenja. Radujem se početku sezone i vjerujem da će nas Elvedina, kao i do sada, obradovati svojim uspjesima i činiti nas ponosnim Bosancima i Hercegovcima“, izjavio je ministar Magoda.

 Za podsjetnik, Elvedina Muzaferija je prethodne sezone postigla niz značajnih rezultata za bh. skijanje, uključujući dvostruki plasman u finale Svjetskog kupa, visoko četvrto mjesto u spustu, deveto mjesto u disciplini Super-G, te svoju prvu pobjedu u Europa kupu.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.