4.8.2024. 9:35
0
Haos u Crnoj Gori: Potukli se na utrci konja, objavljen uznemirujući video
FOTO: screenshot/youtube
Službenici Stanice policije Plužine u susjednoj Crnoj Gori obezbjeđivali su skup koji je održan na Trsi povodom praznika Ilindana kojem je prisustvovalo oko 700 građana.

Po programu manifestacije održavala se trka konja, a nakon završetka došlo je do fizičkog kontakta između lica koja su podržavala učesnike u trci.

- Pravovremenom intervencijom policijskih službenika spriječeno je veće narušavanje javnog reda i mira - saopćeno je iz Uprave policije.

Identifikovane su tri osobe koje su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira i, kako je saopšteno iz policije, od njih će biti prikupljena obavještenja.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

- Protiv ovih lica će biti podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru - zaključeno je u saopćenju.

Objavljen je i video, koji možete pogledati OVDJE.

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.