17.8.2024. 9:45
0
Mirsad Nurković izabran za potpredsjednika Skupštine, opozicija nije prisustvovala glasanju
Poslanici su kasno sinoć na vanrednoj sjednici Skupštine Crne Gore za potpredsjednika parlamenta izabrali Mirsada Nurkovića iz Bošnjačke stranke.

Glasalo je 48 poslanika i svi su glasali da se Nurković izabere za potpredsjednika parlamenta.

Glasanju nisu prisustvovali opozicioni poslanici DPS-a, SD-a, GP URA, HGI, kao ni poslanici Posebnog kluba.

Ranije su poslanici sa 47 glasova, usvojili izmjene Poslovnika parlamenta i izmjene Odluke o broju potpredsjednika, kojim je omogućeno da budu izabrana dva potpredsjenika iz redova manjinskih naroda.

Nije bilo uzdržanih i glasova protiv. Na sjednici je završena je rasprava o više zakona o kojima će se poslanici izjasniti naknadno.

Danas se održava nova vanredna sjednica parlamenta, koja bi trebala početi u 11 časova.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.