6.7.2024. 19:40
1
Le Pen: Ako dođem na vlast neću dozvoliti da Ukrajina koristi francusko oružje dugog dometa za napad na Rusiju
Marine Le Pen, de facto lider francuske krajnje desničarske stranke Nacionalni skup, obećala je da, ako njena stranka dođe na vlast nakon drugog kruga parlamentarnih izbora, neće dozvoliti Ukrajini da koristi francusko oružje dugog dometa za napad na Rusiju.

Le Penova je rekla da će pored raspoređivanja francuskih trupa, što francuski predsjednik Emmanuel Macron nije isključio, biti otkazana i dozvola Kijeva da koristi francuske rakete dugog dometa u Rusiji.

Ona je napomenula da je jedina crvena linija u odnosu na Ukrajinu spriječiti Francusku da postane strana u ratu kroz ukrajinsku upotrebu raketa koje je isporučila Francuska protiv ciljeva u Rusiji.

"Ako Emmanuel Macron želi da pošalje trupe u Ukrajinu, a premijer je protiv toga, onda nema trupa poslatih u Ukrajinu. Premijer ima posljednju riječ", rekla je ona.

Zauzvrat, Jordan Bardella, vođa Nacionalnog skupa, rekao je da, ako njegova politička snaga dođe na vlast, neće dozvoliti Rusiji da "potroši Ukrajinu".

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.