11.7.2024. 22:30
0
Ibričić o dolasku Džeke u Hajduk: Napravio sam sve što sam mogao
I dalje se u Hrvatskoj mnogo priča o eventualnom transferu Edina Džeke iz redova Fenerbahčea u Hajduk. Splićani su svjesni šta bi im značio dolazak Džeke, no posljednje informacije iz Turske govore da od toga nema ništa.

Navodno i Fener ne želi pristati na odlazak Džeke koji ima ugovor do narednog ljeta, ali nada u Splitu i dalje 'živi'.

Senijad Ibričić ima sjajne odnose sa Džekom i sigurno je i popularni Ibro učinio mnogo toga da privoli Džeku da na kraju dođe na Poljud.

Otvoreno je o tome govorio u emisiji Podcast Inkubator, prenosi Faktor.

- Iskreno, traje kontakt Džeke s Hajdukom. Edin ima prijateljski odnos sa Nikolom Kalinićem, a jučer je direktor Fenerbahčea izjavio da je Džeko napadač broj jedan.

Mislim da je teško očekivati da će doći u Hajduk, ali kao njegov prijatelj i navijač Hajduka nadam se da bi se nešto moglo dogoditi - ističe Ibričić.

Realnost je kaže ipak drugačija.

- Napravio sam sve što sam mogao. S moje strane je sve odrađeno, ali realnost je nešto drugo. To će na kraju vjerovatno presuditi, on ima ugovor sa njima još godinu dana.

Priznaje da je Edin gaji simpatije prema Hajduku.

- Više od 15 godina ljetuje u Dalmaciji, dolazio je na puno utakmica Hajduka. Svi su ga super primili, to bi mu bio dodatni motiv zbog kojeg bi došao.

Kada je Ibričić u pitanju, on je bez angažmana nakon što se ovog ljeta razišao sa FK Sarajevo gdje je obavljao ulogu sportskog direktora.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.