21.7.2024. 20:19
0
Trump za CNN prokomentarisao Bidenovo povlačenje iz predsjedničke utrke: Evo šta je kazao
Republikanski kandidat za predsjedničke izbore koji će u Sjedinjenim Američkim Državama biti održani u novembru, Donald Trump, oglasio se ekskluzivno za CNN, nakon što je njegov suparnik, Joe Biden, odustao od utrke.

U telefonskom razgovoru za CNN nekoliko minuta nakon što je aktuelni predsjednik Joe Biden najavio izlazak iz utrke 2024. godine, bivši predsjednik Donald Trump rekao je kako je Biden “najgori predsjednik daleko u istoriji” ove zemlje.

Iako je nejasno ko će biti demokratski kandidat, Trump je rekao da misli da će potpredsjednicu Kamalu Harris biti lakše pobijediti nego što bi to bilo Bidena.

Podsjetimo, nakon dužeg nagađanja da će to uraditi, Biden je danas saopštio da se povlači iz trke.

“Iako mi je bila namjera da tražim reizbor, vjerujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja svog mandata”, saopštio je.

Najavio je dodatno obraćanje naciji kasnije tokom sedmice.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.