21.7.2024. 20:32
0
Joe Biden traži da Kamala Harris bude kandidatkinja za predsjedničku trku
Nakon što se oglasio sa saopštenjem da se povlači iz predsjedničke trke, aktuelni predsjednik SAD-a, Joe Biden, potom je objavio koga bi to volio vidjeti kao suparnika kandidatu Republikanaca, Donaldu Trumpu. Riječ je o aktuelnoj potpredsjednici, Kamali Harris.

“Moje kolege demokrate, odlučio sam da ne prihvatim nominaciju i da svu svoju energiju usmjerim na svoje dužnosti predsjednika do kraja svog mandata. Moja prva odluka kao stranačkog kandidata 2020. bila je da izaberem Kamalu Harris za svoju potpredsjednicu. I to je bila najbolja odluka koju sam donio. Danas želim da ponudim svoju punu podršku da Kamala bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrate – vrijeme je da se okupimo i pobijedimo Trumpa. Uradimo ovo”, poručio je Biden.

Trump se samo nekoliko minuta ranije javio za CNN, gdje je ekskluzivno poručio kako misli da će “Harris pobijediti lakše nego što bi Bidena.”

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.