27.8.2024. 8:50
0
Trump prijeti da će se povući iz debate s Kamalom Harris
Kampanje Donalda Trumpa i Kamale Harris sukobile su se o predsjedničkoj debati, pri čemu je tim potpredsjednice tražio povratak „otvorenim mikrofonima“, dok je njen republikanski rival prijetio da će se u potpunosti povući, sugerišući da je prethodno dogovorena mreža ABC pristrasna.

„Zašto bih vodio debatu sa Kamalom Harris na toj mreži?“, napisao je Trump u postu na društvenim mrežama u nedjelju kasno navečer u kojem je također optužio mrežu za pristrasnost.

Glasnogovornik Kamale Harris Brian Fallon rekao je u ponedjeljak da je njena kampanja željela da emiter drži mikrofone kandidata uključenim tokom cijelog događaja, a ne utišanim dok oponent govori kao u posljednjoj predsjedničkoj debati. Takozvani „vrući mikrofoni“ mogu pomoći ili povrijediti kandidate, hvatajući nepredviđene komentare koji nekad nisu bili namijenjeni javnosti.

„Potpredsjednica je spremna da se nosi s Trumpovim stalnim lažima i prekidima u realnom vremenu. Trump bi trebao prestati da se krije iza dugmeta za isključivanje zvuka“, rekao je Fallon.

Viši savjetnik za Trumpovu kampanju Jason Miller rekao je da su se već složili s istim uslovima kao i za CNN-ovu debatu u junu, u kojoj su mikrofoni isključeni, dodajući:

„Rekli smo da nema promjena dogovorenih pravila“, javio je Reuters.

Trump je kasnije rekao da bi više volio da mikrofon bude uključen, dodajući da mu se nije svidjelo da je prošli put bio isključen i da se nije mnogo pripremao za sučeljavanje sa novim rivalom.

„Meni je svejedno. Radije bih, vjerovatno, bio uključen. Ali dogovor je bio da će biti isto kao i prošli put“, rekao je. „Ne trošim puno vremena na to. Mislim da sam se cijeli život pripremao za debatu“, dodao je. „Ne možete ugurati znanje u svoju glavu, jer znate, 30 godina znanja u jednoj sedmici.

Dakle, znate, postoji mala priprema za debatu, ali ja sam to uvijek radio manje-više na isti način.“

Harris je osigurala nominaciju demokrata nakon što se predsjednik Joe Biden povukao i rekla da će izaći na debatu 10. septembra na ABC News-u, a koju su prethodno dogovorili Biden i Trump. Biden se zalagao za ranije debate, nadajući se da će pojačati svoju kampanju i baciti svjetlo na Trumpa. Ali njegov loš nastup na sučeljavanju 27. juna izazvao je uzbunu u njegovoj stranci, nakon čega je okončao svoju kandidaturu za reizbor nekoliko sedmica kasnije.

Trump je predložio još jednu debatu na Fox News-u 4. septembra, za koju je kasnije rekao da će voditi Sean Hannity. Kampanja Kamale Harris je rekla ne.

Potpredsjednički kandidati JD Vance i Tim Walz, trebali bi debatovati 1. oktobra na CBS News-u.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.