18.8.2024. 14:12
0
Trump nazvao Harris "komunistkinjom": Drugarica Kamala je objavila da želi provesti socijalističku kontrolu cijena
Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) republikanski kandidat Donald Trump nazvao je svoju protivkandidatkinju Kamalu Harris "komunistkinjom".

Prema izvještajima američkih medija, Trump je na skupu koji je održao u Pennsylvaniji kritizirao ekonomsku politiku američke potpredsjednice Harrisa, prenosi Anadolija.

Trump je usporedio ciljeve koje je najavila Harris s “ekonomskim sistemom Sovjetskog saveza” i rekao: “Kamala je bila poput komunistkinje u svom govoru. Drugarica Kamala je objavila da želi provesti socijalističku kontrolu cijena. Vidjeli ste da ovo nikad prije nije uspjelo.”

Trump je opisao kandidaturu Harris kao “puč protiv Bidena” i rekao: “Joe Biden je mrzi. Ovo je bilo svrgavanje predsjednika.”

Trump je također kritizirao fotografije Harris na naslovnici magazina Time.

– Snimili su puno fotografija, ali nije išlo, pa su angažirali slikara. Izgledam puno bolje od Kamale – reako je on.

Ekonomska politika Harris, demokratske kandidatkinje na predsjedničkim izborima u SAD-u koji će se održati 5. novembra, usmjerena je na smanjenje troškova prehrambenih proizvoda i lijekova na recept, povećanje pristupačnog stanovanja i smanjenje poreza za srednju klasu.

U tom kontekstu, planira raditi s Kongresom SAD-a na zakonodavstvu za zabranu pretjeranog povećanja cijena hrane i prehrambenih proizvoda.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.