1.8.2024. 18:12
0
Region ušao u "novu fazu" rata: Vođa Hezbollaha najavio osvetu Izraelu
Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah (Hassan Nasrallah) najavio je odgovor ove grupe na ubistvo njenog komandanta Fuada Šukra (Fouad Shukr) koji je stradao u napadu na Bejrut, prenosi Al Jazeera.

- Reakcija otpora na ubistvo komandanta Fuada Šukra je riješena i nema rasprave o tome - rekao je Nasralah, govoreći na sahrani ubijenog komandanta Šukra.

On je rekao kako su neimenovane zemlje tražile od Hezbollaha da ne uzvraća, ali je on rekao da grupa razmatra “pravi, proučeni” odgovor.

Nasralah je dodao kako ovo ubistvo nije bilo samo atentat na vojni cilj, već agresija na civile.

Također, on je negirao odgovornost grupe za napad u kojem je prošle sedmice ubijeno 12 mladih Druza na Golanskoj visoravni koju je okupirao Izrael.

Naveo je da ne smatra da je napad u Bejrutu bio osveta za ubistvo civila, već da bi izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) mogao tvrditi da je postigao vojni uspjeh usred sve većih kritika.

On je istakao kako je region ušao u "novu fazu" rata te naglasio kako svako ko želi da se situacija u regionu smiri mora raditi na zaustavljanju rata u Gazi.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.