13.8.2024. 19:56
0
Zelenski objavio najnoviji izvještaj o kontroli ukrajinskih snaga na ruskom teritoriju
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski nedavno je pružio ažurirani pregled situacije na područjima Rusije koja su pod kontrolom ukrajinskih snaga.

U objavi na društvenoj mreži X, Zelenski je otkrio koliko naselja trenutno pripada Ukrajini.

“Stalno sam u kontaktu s komandantom Oleksandrom Syrskiyem i primam redovne izvještaje o stanju na frontu i našim operacijama u Kurskoj regiji. I pored teških borbi, naše jedinice nastavljaju s napredovanjem, a broj naselja pod ukrajinskom kontrolom trenutno iznosi 74. Ovdje se provode inspekcije i mjere stabilizacije, a također radimo na humanitarnim rješenjima za ove teritorije,” napisao je Zelenski.


Podsjećamo, ukrajinske trupe su nedavno prešle granicu s Rusijom i sada kontroliraju otprilike 1.000 kvadratnih kilometara teritorije. Ruski predsjednik Vladimir Putin je najavio “značajan odgovor”, no Ukrajina i dalje ostvaruje napredak na ovom dijelu fronta.

(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.