16.9.2024. 7:44
1
Novi detalji drugog atentata na Trampa: "Provukao je cijev puške kroz ogradu"
FOTO: AP
Rajan Vesli Raut (Ryan Wesley Routh) je osumnjičeni za atentat na bivšeg predsjednika Donalda Trampa (Trump), potvrdili su izvori iz policije za Fox News.

Raut je navodno bio naoružan automatskom puškom ispred Tramp International Golf Kluba dok je bivši predsjednik SAD-a igrao na petoj rupi u nedjelju popodne.

Prema riječima vlasti, uspio je da provuči cijev puške kroz žičanu ogradu ispred golf kluba.

Bio je udaljen između 300 i 500 metara od Trampa. Pripadnik Tajne službe je primijetio Rauta i otvorio vatru.

Raut je uspio da pobjegne, ali su ga vlasti kasnije zaustavile i uhapsile. Kod njega su pronađena dva ranca i GoPro kamera. Puška je pronađena u žbunju ispred golf terena.

Ovo je drugi pokušaj ubistva Trampa u posljednja dva mjeseca.

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.