31.5.2024. 22:36
1
TV lice Sumeja Arifović: Kao mala sam sanjala da postanem glumica ili dizajnerica
Bh. voditeljica, 22-godišnja Sumeja Arifović, već nekoliko mjeseci vodi i uređuje podcast „U tuđim cipelama“ na Alfa TV-u. Jednom sedmično, Arifović vodi gledatelje na jedinstveno putovanje kroz živote poznatih osoba, dok one otvoreno dijele svoje priče i perspektive.

Kroz iskrene razgovore gledatelji imaju priliku da zavire u svijet svojih omiljenih ličnosti i shvate kako izgleda biti u njihovim cipelama.

Kako Arifović ističe u razgovoru za „Avaz“, prošlog ljeta je sasvim neočekivano uplovila u voditeljske vode. Ističe da se tada „zaljubila“ u ovaj posao.

- Koliko god se trudim da ispunim svaki svoj cilj ili želju, uvijek se nekako ispostavi da se najbolje stvari u mom životu dešavaju neočekivano. Tako je bilo i s voditeljskim poslom. Kao mala sam sanjala o tome da postanem dizajnerica ili glumica, ali prošlog ljeta kada su se skoro sve moje prijateljice prijavile na jedno takmičenje za odabir novog TV lica, želja za tim pozivom se probudila u meni. Pratim rad starijih i mlađih kolega te uvijek težim da naučim nešto novo gledajući njihove emisije – započinje Arifović.

Ističe da su joj glavna motivacija za kreiranje koncepta podcasta „U tuđim cipelama“ bile iskrivljene vrijednosti i društvo u kojem živimo.

- Vjerujem da svaki čovjek sa sobom nosi drugačiju priču, životna iskušenja, avanture i borbe. Zbog toga sam odlučila da napravim upravo ovakvu formu emisije kako bismo gledaoci, ali i ja, imali priliku da saznamo kako je to živjeti u tuđim cipelama. Nikada nisam nikoga osuđivala, ali sam vrlo svjesna toga da živimo u društvu koje je više sklono osudi nego podršci.

Kada je u pitanju odabir gostiju, mlada voditeljica ističe da se trudi intervjuirati ljude čiji rad prati kako ona, tako i mlađa publika.

- Jako je važna energija i konekcija koja se stvori tokom snimanja. Upravo od toga zavise odgovori gosta. Volim da se igram s tog psihološkog aspekta, budeći rolerkoster emocija. U planu mi je da u narednom periodu ugostim javne ličnosti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Zaista želim da stvorim taj trenutak empatije kod gledaoca, jer obično percipiramo živote javnih ličnosti kao idealne, iako su u stvarnosti dosta daleko od toga – govori Arifović.

(Sead M.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.