31.7.2024. 21:50
1
I zvanično se ugasila Una TV
Una televizija u BiH večeras je i zvanično prekinula emitovanje svog programa.

Gledaoce koji prebace na njihov kanal dočeka sljedeće obavještenje:

"Nakon tri godine objektivnog i profesionalnog izvještavanja i postavljanja standarda u emitovanju modernog i zabavnog programa, zbog nametnutih sankcija američke administracije Una televizija prinuđena je da prestane s radom.

Zahvaljujemo se svim zaposlenima na posvećenom radu i trudu, a gledaocima na povjerenju i podršci koju su nam pružili od samog početka", napisali su iz ovog medija.

Signal Una televizije zvanično je pušten 21. decembra 2021. godine u 21 sat.

Podsjetimo, Skupština osnivača Una World Network saopštila je 25. jula da su prinuđeni na zatvaranje Una televizije u BiH.

A razlog za to su, naveli su, američke sankcije, te dodali da njihovih 80 medijskih radnika ostaje bez posla.

"Kao posljedica mjera koje je prošlog mjeseca preduzela američka administracija, zvanično obavještavamo javnost da je donesena odluka o prekidu poslovanja Una televizije u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i o gašenju firme Una World Network.

Una televizija u BiH se zbog poteza Ureda za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD (OFAC) u proteklih nekoliko nedjelja suočila sa nizom ekonomskih i pravnih izazova", dodali su.

(NAP)

Una TVTV
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.