19.8.2024. 20:28
0
Almin Karamehmedović imenovan za predsjednika ABC Newsa
Almin Karamehmedović zvanično je imenovan za predsjednika ABC Newsa, jedne od dvije najveće TV mreže u Americi.

Karamehmedović je od avgusta 2014. sa Dejvidom Muirom (David) nadgledao produkciju i dnevne operacije World News Tonight. 

On preuzima ulogu predsjednika nakon što je Kim Gudvin (Goodwin) u maju objavila kako planira da se povuče.

Predsjednica Debra O'Konel (O'Connell), News Group i Networks, Disney Entertainment, u međuvremenu je vodila ABC News.

Od januara 2022. godine, Karamehmedović je također nadgledao razvoj vijesti jer se njegova uloga proširila na višeg izvršnog producenta sa izvršnog producenta.

Kao predsjednik, Karamehmedović će nadgledati svakodnevne operacije ABC News-a i predvoditi timove koji stoje iza World News Tonight sa Dejvidom Muirom, Good Morning America, The View, 20/20, Nightline, ABC News Live, ABC News Studios i specijalnim pokrivanje događaja.

- Almin je svoju karijeru posvetio ABC News-u, ovladavajući svakom ulogom i podižući izvrsnost u novinarstvu povezujući se sa gledaocima na vrlo smislen i dubok način koji im rezonuje - rekao je O'Konel.

Za Karamehmedovića je kazao da je nadaleko cijenjen, iskusan novinar najvišeg reda.

- Ne sumnjam da će ABC News pod njegovim vodstvom dostići nove visine - dodao je on.

Povodom svega oglasio se i Almin Karamehmedović.

- Ovoj ulozi pristupam s velikim poštovanjem i poniznošću, ne samo prema stotinama kolega širom svijeta čiji neumorni doprinosi podstiču nepokolebljivo i nepristrasno izvještavanje ABC Newsa, već i prema gledaocima kojima služimo - rekao je on, prenosi ABC News.

Ogromnim uspjehom Karamehmedovića ponosan je brat Belmin.

- Majstore, prekuc'o si igricu, svaka ti čast, srce mi je k'o planina, moj duboki naklon i šešir do poda. Voli te brat - poručio je Belmin Karamehmedović.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.