9.7.2024. 18:31
0
Japanci bez problema provedu dan na vrućinama jer se koriste ovim trikom
FOTO: unsplash/ilustracija
U Japanu je ljeti teško uočiti da se bilo koji stanovnik teško nosi sa vrućinama. U Zemlji Izlazećeg Sunca znaju kako se boriti sa visokim temperaturama.

Osim što jedu laganu hranu, piju puno tekućine i nose odjeću od laganih, prirodnih materijala svijetlih boja, Japanci uvijek nose suncobrane. Uz to, imaju i još jedan provjeren trik koji djeluje čak i na 40 stepeni.

Ispostavilo se da običan svijetli šal itekako može pomoći u rashlađivanju. Japanci ga prvo namoče u hladnu vodu, pa ga vežu oko vrata, prenosi Faktor,

Naime, vrat je refleksogena zona. U njemu su koncentrirane velike krvne žile, a mokri šal donosi olakšanje od vrućina. Da metoda zaista djeluje, potvrđuje i činjenica da se u nekim trgovinama danas mogu kupiti šalovi sa učinkom hlađenja.

Japan
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.