21.8.2024. 16:57
0
U Peruu uspješno kloniran domaći konj: Pogledajte kako izgleda
Peruanski naučnici Nacionalnog univerziteta Toribio Rodriguez de Mendoza u regiji Amazonas uspješno su klonirali peruanskog domaćeg konja.

Koristili su tehnologiju nuklearnog transfera somatskih ćelija da kloniraju ono što mnogi smatraju nacionalnim konjem Perua.



William Bardales Escalante, direktor univerzitetskog istraživačkog instituta, rekao je u subotu da je korišten uzorak epitelnog tkiva, odakle su dobijene ćelije fibroblasta za klonirane embrione, prije nego što su implantirani u ženke.



Svrha projekta klona bila je očuvanje i reprodukcija životinja visoke genetske vrijednosti.

Kako izgleda klon ždrijebe pogledajte u videu.

KonjPeru
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.