9.9.2024. 12:24
6
Ludilo na svadbi u BiH: Mlada bacila buket, a onda je nastao "haos" među djevojkama
FOTO: Screenshot/Youtube
Interesantan video sa svadbe u Ljubuškom osvanuo je jučer na Instagram profilu jednog benda za vjenčanja.

Naime, nakon što je mladenka bacila bidermajer, iza njenih leđa se počela odvijati prava drama. Djevojke su se otimale koja će ga uzeti, dok su u "jeku borbe" tri od njih završile na podu.



"Neviđena borba djevojaka na bacanju buketa u Ljubuškom", stoji u opisu videoisječka u kojem ostaje neizvjesno koja od djevojaka je na kraju uzela bidermajer.

Inače, prema narodnom vjerovanju, djevojka koja uhvati bidermajer će imati sreće u ljubavi i ubrzo će se udati.

Korijeni ovog običaja potiču iz daleke prošlosti kada se vjerovalo da nevjesta donosi sreću, što je zapravo istina i danas, ali ne u takvim razmjerama.

 

6
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.