25.5.2024. 15:02
0
Na šta će ličiti Javni servis BiH: BHRT od ponedjeljka ukida 15 emisija, a to nije sve...
FOTO: bhrt
Kolegij BHRT-a kojeg čine generalni direktor Belmin Karamehmedović i urednici programa donijeli su odluku da se od ponedjeljka 27. maja pojedine emisije skinu iz programa BHT-a, a neke će biti skraćene.

Novinska agencija Patria najavila je u četvrtak ovu mogućnost, a sada su dobili i potvrdu da će doći do promjene u programskoj shemi.

Jedna od najgledanijih emisija "Jutro za sve" od ponedjeljka će umjesto tri sata trajati dva i to od 7 do 9 sati zbog problema s resursima.

Iz programa su skinute emisije Jedan (intervju) Benjamina Butkovića, Odbrojavanje, Putevi zdravlja, Nova avantura, domaći dokumentarni program, Propuh, Thinking Box, Art Depo, Moja zemlja, DVS - Filmski festival u Kanu, Identiteti, Global, Konačno petak sa Majom Miralem, Inbox, Trend.

Dakle, od ponedjeljka Javni radio-televizijski servis BiH neće ispunjavati svoju zakonsku obavezu o programskim sadržajima, piše Patria.

Ono što je poražavajuće voditelji i novinari koji su radili emisije koje se skidaju iz programa ne znaju da li od ponedjeljka trebaju doći na posao, da li će biti preraspoređeni i šta će raditi.

Tešku finansijsku situaciju BHRT-a najviše osjećaju radnici koji su posljednju plaću primili 8. aprila, te 150 KM početkom maja. Od tada do danas nije im uplaćena niti jedna marka.

Za utorak 28. maja Sindikat BHRT-a je najavio održavanje protestnog skupa u zgradi BHRT-a.
Poslovodni odbor BHRT-a ponovo je uputio poziv RTV FBiH da se postigne dogovor o raspodjeli prikupljene RTV takse koja stoji na računu Elektroprivrede BiH. BHRT traži da im se uplaćuje 50 posto od prikupljene takse, a RTV FBiH da ide 25 posto.

BHRT je 8. maja prekinuo usluge za RTV FBiH te su samo emitovali vijesti i Dnevnik, a Općinski sud u Sarajevu donio je hitnu privremenu mjeru kojom je naložio BHRT-u da im uključe signal.

Nakon toga je RTV FBiH protiv menadžmenta i članova Upravnog odbora BHRT-a podnijela krivične prijave, piše Patria.

bhrt
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.