10.7.2024. 12:30
0
Mediji bliski HDZ-u BiH ni slova nisu napisali o bjekstvu Zorana Galića
Hapšenja zbog organizovanog kriminala i šverca akciznih proizvoda – po nalogu Tužilaštva BiH, službenici SIPA, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, slobode su lišili Blagoju Milovića, pomoćnika komandira ?edinice Granične policije Trebinje i državljanina BiH i Hrvatske Ivicu Bagu.

Zbog dojave, hapšenje je izbjegao zamjenik direktora SIPA Zoran Galić. Zna se da je pobjegao u Hrvatsku.

Tužilaštvo sumnjiči Galića za zloupotrebu položaja i primanje dara u vrijeme dok je rukovodio Graničnom policijom BiH.

Istražioce Tužilaštva i SIPA do osumnjičenih je usmjerila Sky aplikacija. Raspakovana kripta graničnog policajca Blagoja Milovića iz Trebinja, između ostalog, dokazuje dojave švercerima cigareta o rasporedu graničara između BiH i Crne Gore.

No, zanimljivo je kako su mediji pod kontrolom Čovićevog HDZ-a “izvijestili” o bijegu Zorana Galića, inače kadra Čovićevog HDZ-a, piše Slobodna Bosna.

Dakle, u Večernjem listu BiH i HMS-u ni slova o HDZ-ovom bjeguncu.



Podsjetimo, Ivica Bago, višestruki je povratnik u vršenju krivičnih djela. Hrvatski USKOK ga je najmanje dva puta hapsio zbog zloupotreba u privrednom poslovanju, utaje poreza i krivotvorenja službenih isprava. Posljednji put u aprilu ove godine. Mjesec kasnije pušten je uz kauciju i prebjegao u BiH. Uhapšen je u svom domu u Grudama.

U policijskoj akciji, u kojoj učestvuju i pripadnici Europola, izvršen je pretres stambenih objekata i prevoznih sredstava koja su koristila osumnjičena lica na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda. Izuzeti su dokazi.

Zanimljivo, isti mediji nisu ništa napisali ni o Slavenu Zeljki, predsjedniku Gradskog odbora HDZ Mostar.



I njega su jučer pripadnici FUP-a obrađivali zbog sumnje za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba u Operator-Terminali Federacije.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.