5.8.2024. 13:42
0
Tokom jula izdato 162 prekršajna naloga za bespravno parkiranje
Tokom jula na području Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izdali su 162 prekršajna naloga vozačima koji su vozila bespravno parkirali na mjestima označenim rezervisanim za osobe s invaliditetom.

Četiri vozila su iz istog razloga, uz prekršajni nalog, premještena i specijalnim vozilom "pauk".

U odnosu na uporedni period prošle godine, ove godine je u julu izdato 14,29 posto prekršajnih naloga manje. Najviše naloga izdato je na području općine Novi Grad (56), a najmanje na području općine Vogošća (3).

Iako se uočava umjereni trend smanjenja kršenja tog saobraćajnog propisa, i dalje broj uručenih prekršajnih naloga pokazuje da se u prosjeku dnevno pet osoba odluči bespravno parkirati na mjestima rezervisanim za osobe s invaliditetom.

Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini propisuje da vozač čije vozilo nije propisno obilježeno znakom pristupačnosti ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo naročito na mjestu koje je označeno kao parking – prostor za osobe s invaliditetom, te je za ovaj prekršaj propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 KM, saopćeno je iz Odjeljenje za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.