5.8.2024. 14:42
0
CIK BiH utvrdio: Uslove za glasanje izvan države ima 44.788 birača, odbijeni se mogu žaliti
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, pored ostalog donijela Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2024. godine.

Navedenom odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2024. godine, koji će se održati 06. oktobra 2024. godine, naći ukupno 44.788 birača od čega 1.481 birač koji su se prijavili da glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Centralna izborna komisija BIH je zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova odbila upis u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za 5.489 osoba među kojima i 168 podnosioca prijava za glasanje izvan BiH kao izbjeglih lica.

Na internet stranici Centralne izborne komisije BiH bit će objavljene odluke za 5.321 osobu čija je prijava za glasanje izvan BiH odbijena, dok će za preostale osobe čija je prijava odbijena odluke biti dostavljene elektronski pojedinačno (radi se o 168 podnosioca prijava za glasanje izvan BiH kao izbjeglih lica).

Na navedene odluke može se podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda Bosne i Hercegovine u roku od dva dana od dana objave, odnosno prijema odluke.

(Ajdin B.)

CIK BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.