4.8.2024. 20:15
0
Ubici iz Srbije koji je uhapšen u Tuzli s lažnim dokumentima određen pritvor
Općinski sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Tužilaštva TK te je odredio jednomjesečni pritvor državljaninu Republike Srbije, Predragu Ratkoviću koji je 2. avgusta uhapšen u Tuzli s lažnim dokumentima, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Postupajići tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog koji se tereti za krivično djelo krivotvorenje isprava, predložio da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Ročište na kojem je razmatran prijedlog održano je danas u 14 sati u Općinskom sudu Tuzla.

Kako je “Avaz” ranije pisao, Predrag Ratković, plaćeni ubica i bivši pripadnik Crvenih beretki, uhapšen je u petak blizini hotela Tuzla.

Njega su uhapsili pripadnici specijalne jedinice MUP-a Tuzlanskog kantona. Ratković je kod sebe, potvrđeno je za portal "Avaza", imao lažne dokumente na ime Nenad Dragosavec.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je u martu ove godine osudio Predraga Ratkovića na 16 godina zatvora za krivična djela ubistvo u saizvršilaštvu, neovlašteno korištenje tuđeg vozila u sticaju sa krivičnim djelom posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

On je osuđen zajedno sa Stefanom Blagojevićem, također bivšim pripadnikom Crvenih beretki, zbog ubistva Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. godine u Mileševskoj ulici na Vračaru.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.