6.8.2024. 18:51
0
Bio je velika nada FK Sarajevo ali i bh. fudbala: Nedim Hadžić potpisao za klub iz druge hrvatske lige
Nekada velika nada bh. fudbala bio je Nedim Hadžić, a sada će u drugi rang hrvatskog nogometa.

Blistao je Hadžić u omladinskim selekcijama FK Sarajevo, najavljivane su velike stvari, ali sve je brzo palo u vodu. I ugledni The Guardian uvrstio ga je tada među 60 najboljih igrača na svijetu rođenih 1999. godine.

Sa Koševa je otišao u portugalski Leixoes, što je bio pogrešan potez. Potpuno je nestao, a onda je uslijedio povratak u BiH. Obukao je dres FK Mladost Doboj kakanj, a zatim prešao u Slaven Belupo.

Nastupao je i za Slobodu, Radomlje, Velež i NK GOŠK, ali daleko je to bilo od napadača kojem se predviđala blistava karijera. Sa 25 godina sada dolazi u hrvatski Orijent.



Zvanično je predstavljen i vjeruju u hrvatskom niželigašu da će Hadžić 'oživjeti karijeru'.

Hadžić ima 'tek' 25 godina, te svakako priliku da to učini. Vjerovatno i posljednju u karijeri.

(Ajdin B.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.