7.8.2024. 10:26
0
Fudbaleri Zrinjskog otputovali u Bugarsku na susret s Botevom
FOTO: HŠK ZRINJSKI
Fudbaleri Zrinjskog otputovali su jutros prema Plovdivu, gdje će u četvrtak odigrati prvi susret trećeg pretkola UEFA-ine Konferencijske lige protiv bugarskog predstavnika Boteva.

Trener “Plemića“ Mario Ivanković istaknuo je kako su njegovi nogometaši spremni za izazove koji ih očekuju u sutrašnjoj utakmici.

“Usredotočeni smo na Botev, analizirali smo ih. Radi se o kvalitetnoj ekipi s puno dobrih igrača, pogotovu u igri prema naprijed. Prepoznali smo situacije u kojima su najopasniji i nadam se da ćemo ih neutralizirati kroz taktičke treninge na kojima smo pripremali našu igru”, izjavio je Ivanković uoči polaska.

Strateg Zrinjskog istaknuo je kako će za povoljan rezultat ključan biti dobar ulazak u utakmicu:

“Bit će pun stadion, dobra atmosfera i važno je da prvih 20 minuta „pokažemo zube“. Ako to učinimo definitivno će nam biti lakše. Imamo dosta igrača koji nekoliko zadnjih godina igraju europske utakmice i s te strane nismo u deficiti i ne bismo trebali podleći pritisku.”

Ivanković je dodao kako su Bugari ekipa protiv koje se može igrati.

“Spremni smo, treba nam dobra energija, zajedništvo, kao što smo imali u Ljubljani protiv Brava. Ako budemo takvi možemo zabilježiti rezultat koji garantira vruć teren za sedam dana u Mostaru, da probamo pred svojom publikom proći dalje”, poručio je Ivanković.

Ako Zrinjski preskoči Botev posljednja prepreka Mostarcima na putu do grupne faze Konferencijske lige bit će bolji iz ogleda švicarskog Ciriha i portugalske Vitorije, prenosi N1. 

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.