7.8.2024. 17:15
0
Nakon godinu dana: David De Gea pronašao klub
Španski golman David De Gea bez kluba nešto više od godinu dana, a sada je blizu pronalaska nove ekipe u kojoj će braniti.

David de Gea, ne tako davno jedan od najboljih golmana na svijetu, ne brani, niti ima klub više od godinu dana, tačnije nakon što mu je istekao ugovor sa Manchester Unitedom.

Klub sa Old Trafforda nije želio da mu ponudi novi ugovor i iskusni Španac je poslije 12 godina i 545 utakmica napustio engleski sastav, pa ga je odlučio zamijeniti Andre Onana.

U međuvremenu je De Gea imao ponudu, ali nije prihvatio niti jednu, a nakon propalih pregovora sa Genovom, ponuđen je Fiorentini i italijanski klub je prihvatio opciju da ga dovede u svoje redove.

Kako se navodi, pregovori su uveliko u toku i očekuje se da budu uspješno završeni, a i španski golman je insistirao na dvogodišnjem ugovoru, odnosno do ljeta 2026. godine, dok bi njegova godišnja plata trebala biti oko 2.5 miliona eura.

Tako se njegovi fanovi raduju povratku De Gee na fudbalske terene, bez obzira na to što će ovaj put biti daleko od Old Trafforda, a kako će se pokazati na golu Fiorentine, ostaje nam da vidimo.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.