16.8.2024. 11:49
0
Spahić otkrio kako su “Zmajevi” ukrali jednu od najvećih nada američke reprezentacije
Na spisku selektora nogometne reprezentacija Bosne i Hercegovine za uvodne mečeve nove sezone Lige nacija protiv Nizozemske i Mađarske nalaze se i dva nova igrača.

To su krilo Esmir Bajraktarević (19) iz ekipe New England Revolution (Sjedinjene Američke Države) i veznjaki Ifet Đakovac (26) iz srbijanskog prvoligaša Bačke Topole.

Posebno je pažnju privukao mladi Bajraktarević, desnokrilni igrač koji je važio za jednu od najvećih nada američke reprezentacije. Ima tri nastupa za juniorsku (U19) reprezentaciju SAD te šest za U23 tim.

Upisao je čak i jedan nastup za seniorsku selekciju u SAD u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije u januaru ove godine.

U prošloj sezoni u 22 nastupa u sve jačoj američkoj MLS ligi postigao je dva gola uz jednu asistenciju. Njegova trenutna tržišna vrijednost je prema Transfemarktu procijenjena na dva miliona eura.

A kako je ovaj talentirani mladić, koji je rođen u SAD, u Appletonu, država Wisconsin, završio u selekciji države iz koje korijene vuku njegovi roditelji, otkrio je direktor reprezentacije BjH Emir Spahić.

“Nije imao nedoumice, od prvog momenta išlo je sve u jednom smjeru.

Od kontakta sa njim, njegovom porodicom. Zato i jeste tu”, rekao je Spahić.

Selektor "Zmajeva" Barbarez naglasio je da je "Esmir mlad igrač, ali da posjeduje veliki kvalitet".

"Vidjet ćemo kako će se uklopiti”, rekao je Barbarez koji će u Ligi nacija imati debi na klupi BiH kad su u pitanju takmičarske utakmice.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.