20.8.2024. 16:40
0
Spahić ispunio dato obećanje: Dva supertalentovana bh. igrača nagrađeni pozivima u mladu reprezentaciju
Direktor reprezentacija Bosne i Hercegovin Emir Spahić (44) na press konferenciji održanoj u petak najavio je nagradu za dva supertalentovana bh. igrača, Kerima Alajbegovića (16) i Amara Ibrišimovića (17).

“To su dva najperspektivnija igrača. Sigurno da će dobiti nagradu za sve što su pokazivali u zadnjih mjesec dana”, kazao je Spahić pred novinarima.

Vrlo brzo je i stigla nagrada.

Selektor U21 selekcije BiH, Vinko Marinović, jučer je objavio spisak fudbalera za naredne utakmice kvalifikacija protiv Austrije i Francuske, a na spisku se nalaze i Alajbegović i Ibrišimović iako su znatno mlađi od većine svojih kolega u mladoj reprezentaciji.

Emir Spahić je tako održao svoje riječi sa press konferencije.

Kerim Alajbegović je ovo ljeto dio priprema obavio sa prvim timom Bayer Leverkusena, a na početku sezone za juniore Bayera postigao je tri gola i dodao dvije asistencije na četiri meča.

Amar Ibrišimović je također dio priprema trenirao sa prvim timom jednog Bundesligaša, Wolfsburga. Za juniore ovog kluba nastupa je na sve četiri utakmice u novoj sezoni, prenosi Reprezentacija. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.