19.8.2024. 14:01
0
Romelu Lukaku sve bliže dogovoru sa Napolijem
Belgijski napadač, Romelu Lukaku je jedan od onih koji se svakog ljeta povezuju sa mnogobrojnim klubovima, a kroz karijeru je zaista igrao u velikom broju klubova.

Romelu Lukaku i Napoli su sve bliži dogovoru, prenosi Fabrizio Romano.

Zvanična ponuda je na stolu, ali ono što je Romano posebno podvukao jeste da transfer Romelua Lukakua u Napoli nema nikakve veze sa transferom Victora Osimhena u Chelsea.


Nije riječ ni o kakvoj razmjeni, već je trenutno fokus na prodaji Lukakua u redove Napolija jer Enzo Maresca na njega ne računa o plavom dijelu Londona.

Lukaku je definicija tkzv. "journeyman attackera" sintagme dobro poznate ljubiteljima Football Managera.

Lukaku je u svojoj karijeri već promijenio sedam klubova, ali je praktično svakog ljeta glavna tema njegov transfer u redove određenih klubova.

Zaista o njegovoj karijeri jednog dana se može snimiti jako dobar dokumentarni, ali i igrani film.

Godine 2011. napušta svoj Anderlecht u Belgiji i prelazi u redove Chelseaja za 15 miliona eura.

Jose Mourinho tada, ipak odlučuje da mu nije potreban, te ga šalje na dvije posudbe.

Nakon dobrih sezona u West Bromwich Albionu i Evertonu, Lukaku na ljeto 2014. godine biva otkupljen od strane Evertona za 35 miliona eura.

Tri godine kasnije Lukaku dres Evertona mijenja sa dresom Manchester Uniteda u transferu vrijednom 85 miliona eura.

Samo dvije godine kasnije novi transfer ovoga puta Inter dolazi na Old Trafford i za 75 miliona eura otkupljuje ugovor Belgijanca.

Ponovo dvije godine kasnije novi transfer, a Lukaku se vraća na Stamford Bridge gdje Chelsea plaća Interu čak 113 miliona eura za ovog napadača.

Nakon jedne neuspješne sezone u Chelseaju uslijedile su nove posudbe iz redova Plavaca.

Prvo je sezonu 2022/2023 proveo na posudbi u Interu, da bi prošlu sezonu proveo u Romi.

Na kraju očigledno će mu Italija biti i suđena, jer Napoli želi da otkupi njegov kompletan ugovor i dovede ga u svoje redove.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.