11.9.2024. 22:15
0
Premijer liga BiH: Zrinjski gubio, pa bez većih problema savladao Slogu
Odigrana je zaostala utakmica prvog kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sloge, a meč je završen rezultatom 3:1.

Zrinjski je do sada ostvario dvije pobjede, prvo protiv GOŠK-a u Gabeli rezultatom 4:1, a zatim kod kuće protiv Posušja. Sloga je upisala poraz od Sarajeva u prvom kolu, te remizirala s Posušjem i Željezničarom.

U ranoj fazi utakmice nije bilo većih prilika. Iskusni defanzivac Šunjić je u dva navrata pokušao glavom nakon prekida, ali otišlo je to preko gola. Domaći su imali veći posjed lopte, dok su se gosti fokusirali na kontranapade. Najbolju šansu Zrinjski je imao u 15. minuti kada je Tičinović odlično prošao po lijevoj strani i uputio centaršut za Ćužea, no Pavlović je fantastično intervenisao.

U 24. minuti došlo je do prve prinudne izmjene na utakmici – Kiš je napustio teren zbog povrede, a zamijenio ga je Posavec. Zrinjski je nastavio s napadima, ali pokušaji Ćavara i Ćužae nisu donijeli promjenu rezultata, uz ponovne odbrane golmana Pavlovića. Do kraja provg poluvremena nije bilo velikih prilika.

Već na poluvremenu utakmice uslijedile su izmjene. Kod Zrinjskog je Ćamber ostao u svlačionici, a umjesto njega ušao je mladi Topić. Kod Sloge, Jagodić je iz igre izveo Veselinovića i Miličevića, a uveo Karača i Milosavljevića.

U 50. minuti utakmice, domaći su doživjeli šok. Nakon loše reakcije Memije, lopta je stigla do Jovića, koji je šutirao i matirao golmana Marića, donoseći vodstvo Slogi od 0:1. Nakon toga, Mulahusejnović je imao pokušaj, ali nije uspio pogoditi gol Pavlovića. Nekoliko minuta kasnije, Pavlović je izveo odličnu intervenciju nakon pokušaja Topića.

U 61. minuti, Zrinjski je izjednačio rezultat. Tičinović je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio loptu za Mulahusejnovića, koji je postigao gol za 1:1. Šest minuta poslije novi gol za domaće. Nakon fantastične akcije pogodio je mladi Topić za 2:1.

U 77. minuti utakmice između Zrinjskog i Sloge, Rušević i Mlinar su ušli u igru umjesto Mulahusejnovića i Surdanovića. Dvije minute kasnije, Topić je fantastično izveo korner, a Šunjić je pogodio glavom za vodstvo Zrinjskog od 3:1.

Na večerašnjoj utakmici, novi igrač Zrinjskog, Alen Jurilj, debitovao je za svoj novi tim. Ušao je u igru u 85. minuti umjesto Ćužea.

Zrinjski – Sloga 3:1 (Jović 50’, Mulahusejnović 61’, Topić 67’, Šunjić 79’)

Zrinjski će u narednom kolu WWin lige Bosne i Hercegovine igrati protiv aktuelnog prvaka BiH, Borca, u Mostaru. Sloga će ugostiti Široki Brijeg.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.