1.10.2024. 20:46
0
Jednog bh. reprezentativca je Instagram objava njegove nezadovoljne supruge mogla puno koštati: Selektor i stručni štab uveli "stegovne mjere"
Anel Ahmedhodžić završio je reprezentativnu karijeru. Zalaganjem Dennisa Hadžikadunića nije zadovoljan Sergej Barbarez, ni stručni štab fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše Faktor.

Smatrali smo da imamo stoperski tandem za narednu deceniju, ali već za oktobarske mečeve ni Ahmedhodžić ni Hadžikadunić nisu na spisku Zmajeva.

Za Ahmedhodžića je nacionalni dres završena priča. Popravni više nije opcija. Njegov slučaj je arhiviran. Hadžikadunić može dobiti drugu priliku. On je, tako tvrde iz nacionalnog tima, zasad, samo pod "stegovnim mjerama".

Pod disciplinskim sankcijama su još neki Zmajevi, objelodanio je jučer sportski direktor FSBiH Emir Spahić. Za razliku od septembarske akcije, ovoga puta na Barbarezovom popisu nema ni Radeta Krunića, Dala Varešanovića i Kenana Pirića.

- Idemo putem da se u reprezentaciju dolazi radom, redom, disciplinom i ljubavlju. Tako je danas i tako će biti ubuduće. Onih kojih nema, s razlogom ih nema. Oni nisu isključeni iz budućih okupljanja. Ovo su neke disciplinske mjere. Na tome ćemo istrajati i to ćemo tražiti u budućnosti. Samo tako možemo reprezentaciju vratiti gdje je bila - obrazložio je Spahić.

Nismo dobili decidne odgovore zbog čega nema Krunića, Varešanovića, Pirića, ali Spahić se dotakao oštrog saopćenja koje je stiglo nakon remija u Mađarskoj i slučaja Ahmedhodžić.

- Ono se odnosilo na dečke kojih nema na spisku, a bili su na prošlom - dodao je Spahić.

A Spahić je tada poslao jasnu poruku:

- Uplitanje posrednika, uplitanje prijatelja, članova porodice, očeva i majki, supružnika, braće ili sestara, djece i agenata u komentarisanje razloga za odluke u vezi s reprezentacijom nije i neće biti prikladan i prihvatljiv manir na nivou profesionalnog fudbala.

Selektor Barbarez kazao je da se jedino Haris Hajradinović udostojio da ga pozove. Šta se dogodilo? Harisova supruga Belma je na Instragramu poslije utakmice u Budimpešti objavila fotografiju svog namrštenog bračnog partnera uz opis da slika govori više od riječi.

Dodala je i da mrzi nepravdu, a mnogi su to shvatili kao javno nezadovoljstvo zbog toga što Hajradinović nije upisao minute u nacionalnom dresu.

No kada je Hajradinović shvatio da je vrag odnio šalu, da su objave njegove supruge otišle predaleko, odlučio je pozvati selektora i očito izgladiti situaciju. Jer veznjak Kasimpaše nije ukoren, piše Faktor.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.