13.6.2024. 11:42
0
Upaljen žuti meteoalarm za veći dio BiH
FOTO: ilustracija
Kiša i pljuskovi u četvrtak ujutro, 13. juna, registrovani su na području Krajine, sjeveru, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguća pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 23 stepena, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i grmljavina se očekuju u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena.

Objavljena je i prognoza do ponedjeljka.

U petak će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Bosni i Hercegovini se u subotu očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima može biti kratkotrajnih pljuskova. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32 stepena.

Dolazak nestabilnijeg vremena sa jugozapada očekuje se u ponedjeljak, što bi za posljedicu imalo lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Za danas je upaljen i žuti meteoalarm za veći dio BiH zbog grmljavine.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.