31.7.2024. 18:15
0
Zmajići izgubili od "košarkaške sile" Irske, slijedi im grčevita borba za opstanak u C diviziji
Juniorska (U-18) reprezentacija BiH izgubila je danas od Republike Irske meč posljednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva B divizije, i to nakon što je zamalo došla do velikog preokreta.

Nakon izjednačene druge četvrtine (15:15), mladi irski košarkaši deklasirali su BiH u drugoj dionici sa 25:3 i na poluvrijeme otišli uz veliku prednost (40:18).

Na ulasku u posljednjih 10 minuta imala je Irska i dalje pristojno vodstvo (51:34), ali tada su izabranici selektora Borisa Jokanovića zaigrali mnogo agresivnije u odbrani i počeli topiti razliku.

Na kraju su došli u priliku da izbore produžetak jer su imali posljednji napad kod rezultata 57:54. No, nisu ga iskoristili i Irska je odnijela pobjedu.

U redovima BiH istakli su se Ajdin Delić sa 11 poena i Tarik Hrelja sa čak 15 skokova. Irski tim predvodili su Luke Seltzer i Declan Gbinigie sa po 11 poena.

Pred našim nacionalnim timom sada je borba za opstanak u C diviziji, odnosno utakmice za plasman od 17. do 22. mjesta.

(NAP)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.