21.10.2024. 15:50
0
Šareni šaran
Mnogi od nas ne pripremaju ribu zato što misle da je to komplikovano. Međutim, postoje i jednostavni recepti, a ovaj za šarenog šarana je baš takav.
Sastojci:

1 svježi šaran (600-700 g)
2 luka
1 crvena paprika
100 ml paradajz sosa
2 kašika ljute crvene paprike
1 l vode
so


Ribu očistite, pa je narežite na jednake komade. Poredajte na dno šerpe, pa preko nje stavite krupno nasjeckan luk i crvenu papriku. Prelijte sve vodom i stavite da se kuha oko pola sata.

Nakon toga, dodajte paradajz sos, ljutu mljevenu papriku i so, smanjite vatru na minimalno i krčkajte sve još pola sata, odnosno dok se umak ne reducira na željenu gustoću.

Bitno je da jelo ne miješate kašikom, već povremeno šerpu pomjerajte lijevo desno.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.