21.10.2024. 16:41
1
Šta se dešavalo sinoć na putu prema Igmanu - Da li je Muzur ubio svog prijatelja zbog psa: "Bio je masakriran od uboda. Našli su devet uboda nožem"
Na području puta prema Igmanu, sinoć se desilo ubistvo.

Ubijen je 33-godišnji Armin Kahvić, a osumnjičeni za njegovo ubistvo, 25-godišnji Ammar Muzur je predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo.


UBIJENI ARMIN KAHVIĆ

Kako nezvanično pišu mediji, njih dvojica su se od ranije poznavali, te navodno bili i prijatelji, ali šta je dovelo do tragičnog epiloga, pokazat će istraga.

Nezvanično, Kahvić je kamenom pogodio Muzurovog psa, da bi ga ovaj napao hladnim oružjem i nanio mu smrtonosne rane.


AMMAR MUZUR

Iz Uprave policije Kantona Sarajevo su ranije danas objavili zvanične informacije o ovom slučaju.

"Dana 20.10.2024. godine, oko 18.00 sati, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć 'Prim. dr Silva Rizvanbegović' obavijestio je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen muškarac sa povredama nanesenim oštrim predmetom, te da je nakon pokušaja pružanja ljekarske pomoći konstatovana smrt. 

Utvrđeno je da je preminuli A.K., rođen 1991. godine u Sarajevu, nastanjen u Trnovu.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, izvršili su uviđaj, te poduzeli niz mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt 33-godišnjeg muškarca.

Iste večeri je na području općine Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH) na štetu A.K., slobode lišen A.M., rođen 1999. godine u Žepču, nastanjen na Ilidži.

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Brat Armina Kahvića je medijima poslao demant o pojedinim navodima, te otkrio šta se dešavalo kobne noći.

"Telefon mi je bio na punjaču, ja sam bio u radnji. U 17.19 sati imao sam propušten poziv. Nazvao sam, javlja mi se Haris Džino, momak iz Hrasnice. Mene inače zovu Tomo, govori mi: 'Tomo, molim te, dođi prema Igmanu, Bučo je ubijen, pretučen je i ubijen'. Ja velim ko si ti, veli ja sam momak iz Hrasnice i tako ga znam", navodi Arminov brat Admir.

Dalje navodi da je sa svojim prijateljem i još jednim licem se zaputio prema igmanskom putu.  

"Došli smo do auta, sjedi on u autu, masakriran od uboda po vratu, u lice, u srce, našli su samo devet uboda nožem. Zovem Hitnu, vozila hitne nema na Ilidži. Pitam ih možemo li mi da ga stavimo u auto, Hitna kaže: 'Možete'. Stavljamo ga u auto, ja govorim: 'Mrtav je već', vidim da nema znakova života. Govori drug: 'Nije mrtav smiri se', ja govorim da jeste. Nas je policija dočekala kod Energoinvesta i pod pratnjom policije smo došli do Hitne. Tu ga je policija s nama izvlačila, odmah su rekli da je mrtav. To su vam prave informacije", ispričao je Kahvić. 

Kahvić je kazao i da mu je brat bio hapšen u akciji "Meta" (iz 2018. godine), te da je za to "odležao" u Zenici, te da je s njim inače radio u servisu. Kazao je i da je Muzur "pustio cuku na mog brata da ga ubije".


KAHVIĆ 2018. GODINE
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.