30.5.2024. 14:31
0
Mjesečno "izađe" preko 350 hiljada KM a šokira stilom oblačenja: "Nije mi problem obući suknju. Jedino što nikada ne bih mogao obući su sandale na čičak"
Francuski reprezentativac Jules Kounde, veliki je "modni mačak". Barem ga tako vidi dio javnosti. Međutim, često zna šokirati svoje pratioce ponekim kombinacijama.

Jučer je pažnju privukao na društvenim mrežama ponovo svojim stajlingom u kojem je došao na okupljanje "Trikolora" pred početak Evropskog prvenstva koje će početi za manje od dvije sedmice u Njemačkoj.

Kounde je došao u štiklama dok je u ruci nosio Louis Vuitton torbu.

Francuza na Instagramu prati blizu četiri miliona ljudi, a često je "klackalici" šoka i oduševljenja odabirom komada odjeće, te uparenim kombinacijama.

Prošle godine je upario rozi dres reprezentacije Japana, široke farmerke i ljubičaste patike, pa se našao na meti ismijavanja na društvenim mrežama. 


Govoreći o načinu odijevanja, jednom prilikom je kazao da, budući da voli slobodu, odijevanje smatra načinom izražavanja. 


"Sve ovisi o vašem stanju uma. Ja jako volim rap muziku, a reperi su povezani s modom i veliki broj izvođača pokreće trendove. Volim se povući tim primjerom, no ponekad obučem odijelo i pantole s cipelama. Rekao bih da je moj stil ‘streetwear‘, uvijek sam uživao u dotjerivanju, a posebno sam strastven prema obući. Moja strast prema modi počela je od patika, na temelju toga biram cijeli 'outfit'", kazao je Kounde.

Dodao je da nema problem sa oblačenjem suknji.

"Znam da se mnogi protive ideji da muškarci nose suknje, ali kod mene to nije problem. Nekoliko puta sam ih nosio, prije sam volio i čizme, ali sada mi se manje sviđaju. Jedino što nikada ne bih mogao obući su sandale na čičak, ali općenito sam otvoren za sve. Zašto ne?", upitao je fudbaler Barcelone.

Jules Kounde is the cover star of GQ Hype
NASLOVNICA GQ HYPE MAGAZINA

Kounde se nerijetko nađe i na naslovnicama fashion ili lifestyle magazina.

Jules Kounde poses for GQ Hype| Photo Credit: Instagram(@gqfrance)
FOTO: GQ HYPE

Prošle godine je zbog svoje odjevne kombinacije bio centralna figura francuskog magazina GQ Hype. 

Septembar mjesec je bio kada je defanzivac Barcelone predstavljen kao posljednja naslovna zvijezda sedmičnog izdanja pomenutog magazina.

Za naslovnicu najnovijeg izdanja, Kounde nosi Dior muški kaput, košulje, pantalone i čizme za kišu uz Prada kravatu.

Magazin mu je tada dao epitet "cara mode".

Jules Kounde poses for GQ Hype| Photo Credit: Instagram(@gqfrance)
FOTO: GQ HYPE

"Sa 24 godine, on je jedan od najtalentovanijih francuskih fudbalera svoje generacije. Pored briljantne karijere na terenu između FC Barcelone i nacionalnog tima, mladi Adidas ambasador postao je i ključni igrač za stilsku inspiraciju. Upoznajte novog cara mode: Julesa Koundea", napisali su u opisu.

U najnovijem časopisu, Kounde je govorio govori o svom liberalnom i veoma ekspresivnom modnom stilu, kao i svojoj ličnosti i uticajima van terena.

Na pitanje da li ima stilistu, odgovara da se oblači potpuno sam, bez ikakvih savjeta i pomoći. 

Jules Kounde poses for GQ Hype| Photo Credit: Instagram(@gqfrance)
FOTO: GQ HYPE

"Što znači da volim da isprobam ono što vidim na ulici, u Barscloni ili negdje drugdje. Kada vidim komad odjeće koji mi se dopada, kažem sebi: 'O, zašto da ne?'. Mnogi igrači imaju stiliste jer to štedi vrijeme. To je prava profesija, veoma specijalizovana. Imati stilistu također znači uštedjeti sebe na istraživanju, dopustiti da vas vodi neko ko zna bolje od vas šta vam odgovara. Nikad se ne zna šta nosi budućnost, ali za sada to radim sam", dodao je Kounde.

A o kritikama i ismijavanju njegovog stila oblačenja je kazao da se mnogo ne obazire na to. 

"Bio sam prvi koji je bio izložen zlonamjernim kritikama kada sam bio dijete. Uznemiravanje djeluje na različitim nivoima, posebno na odabir odjeće. Kada ste drugačiji, oblačite se malo drugačije. Kada to izađe van 'kutije', ljudi vole da kritikuju. Ali važno mi je reći da je najvažnije da se osjećate dobro u svojoj odjeći. Sve dok nam je udobno i dok nam se sviđa, to je sve što je važno. Jedina osoba koja bi trebala biti zadovoljna načinom na koji je obučena si ti. Ostalo nas nije briga", navodi Francuz u intervjuu za navedeni magazin.

Za kraj ćemo napisati da je Kounde član Barcelona od 2022. godine, a mjesečna plata u katalonskom klubu mu je preko 182 hiljade eura (oko 357 hiljada KM).

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.