7.8.2024. 11:33
0
Čudo na Olimpijskim igrama: Djevojčica (14) osvojila zlatnu medalju
FOTO: X
Ona ima svega 14 godina, zove se Arisa Trew i već ima osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Nisu nešto starije ni njene kolegice, Japanka Cocona Hiraki (15), odnosno Britanka Sky Brown (16). Mlada Australka je osvojila zlato u skateboardingu, sportu koji je službeno došao na Olimpijske igre prije tri godine.

S 14 godina i 86 dana, Trew je postala najmlađa Australka osvajačica medalje. Prethodno je to bila plivačica Sandra Morgan. Morgan je imala 14 godina i 184 dana kada je osvojila zlato u ženskoj štafeti 4x100 metara slobodno na Olimpijskim igrama 1956. godine.

"Neki ljudi su mi rekli kako sam najmlađa osvajačica zlatne medalje u Australiji, što je pomalo suludo. I zaista je super. Sve je bilo nekako kao iz sna. Tako sam uzbuđena. Moj trener je rekao, 'Moraš da daš sve od sebe', ja sam krenula na sve ili ništa".

U finalu je nastupilo osam finalistica, koje su pred sobom imale tri nastupa te se za ukupni redoslijed uzimala u obzir najbolja izvedba. Australka je na oduševljenje publike dobila ocjenu 93.18 u svom posljednjem pokušaju čime je skočila na prvo mjesto gdje je i ostala do kraja takmičenja.

Najbolje ocjene su u zadnjim nastupima ostvarile i srebrna 15-godišnja Japanka Cocona Hiraki (92.63), koja je bila najbolja u kvalifikacijama te bronzana 16-godišnja Britanka Sky Brown (92.31).

U finalu je nastupila i 13-godišnja Finkinja Heili Sirvio koja je završila na također sjajnom petom mjestu.

(Erna H.) 

ARISA TREW
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.