7.8.2024. 15:44
0
Bh. tim na Paraolimpijskim igrama predstavljaju Barlov, Bejdić i reprezentacija u sjedećoj odbojci
Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine predstavio je sportiste za Paraolimpijske igre u Parizu koje će biti održane u Parizu od 28. augusta do 8. septembra.

BiH će predstavljati reprezentacija u sjedećoj odbojci, te paraplivač Ismail Barlov i strijelac Ervin Bejdić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci će se takmičiti u A grupi zajedno sa Francuskom, Egiptom i Kazahstanom.

Našu državu će u Parizu predstavljati Asim Medić, Armin Šehić, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Dževad Hamzić, Edin Đino, Mirzet Duran, Stevan Crnobrnja, Sabahudin Delalić, Nizam Čančar i Safet Alibašić.

U paraplivanju Ismail Barlov će se takmičiti u dvije discipline, 150 metara mješovito i 50 metara prsno.

U streljaštvu Ervin Bejdić će se takmičiti u tri discipline: P1 - 10 metara zračni pištolj, P3 - 25 metara pištolj i P4 - 50 metara pištolj.

"Ponosni smo na svoje sportiste i uvjereni da će, uz podršku cijele nacije, dostojanstveno predstavljati našu zemlju na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Želimo im puno uspjeha i sreće u njihovim nastupima i nadamo se da će ostvariti izvanredne rezultate", poručili su iz Paraolimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Barlov se i dalje priprema za nastup na igrama uz budno oko svog trenera Amela Kape.

„Na najvećem takmičenju na svijetu je teško davati obećanja i za one mnogo iskusnije plivače od mene. Međutim, sa selektorom Amelom Kapom u jeku sam pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Trenutno radimo na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu dva puta dnevno. Završili smo boravak u Zaostrogu i zatim u Splitu, a finalno brušenje forme obavićemo u Sloveniji. Ono što definitivno mogu obećati u Parizu je da ću učiniti sve da obradujem i učinim ponosnim sve navijače i ljude u Bosni i Hercegovini. Želim da usrećim sebe i ljude koji me podržavaju svih ovih godina. Moj cilj je plivati ispod jedne minute u disciplini prsa, a ostaje da se vidi koliko ću od svega toga uspjeti“, rekao je Ismail Barlov za Nezavisne novine.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.