7.8.2024. 21:29
0
Odbojka na Olimpijadi: Poljska, nakon velike drame, pobijedila Ameriku i plasirala se u finale
Ekipni sportovi na Olimpijskim igrama u Parizu nastavljaju pružati uzbuđenja. Sada su odbojkaši Poljske izbacili selekciju Sjedinjenih Američkih Država (3:2) u polufinalu, prenosi Dnevni Avaz.

Po setovima je bilo 25:23, 25:27, 14:25, 25:23 i 15:13 za reprezentaciju Poljske.

Poslije prva dva izjednačena seta, Amerikanci su bili furiozni u trećem u kojem su dopustili Poljacima svega 14 poena. U četvrtom je SAD imala tri poena prednosti i mnogi su je vidjeli u finalu.

Međutim, Poljaci nisu tako mislili. Vratili su se iz zaostatka i osvojili četvrti set, a onda je uslijedila drama u odlučujućem setu.

Poljska je imala 14:10, a onda su Amerikanci spasili tri meč lopte. Srećom po Poljake, SAD nije imala rješenja za četvrtu meč loptu, piše Avaz.

Poljska će u finalu igrati protiv Italije ili Francuske.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.